Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM) bertanggungjawab memastikan keselamatan dan kualiti makanan di Negeri Sembilan. Bahagian ini bertanggungjawab dalam merancang, melaksana, memantau dan menilai aktiviti keselamatan dan kualiti makanan bagi melindungi masyarakat daripada bahaya-bahaya kesihatan yang berpunca daripada pencemaran makanan dan penipuan dalam penyediaan, penjualan dan penggunaan makanan.Food Technology Society (FTS) dibawah Jabatan Teknologi Makanan, UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Kuala Pilah merupakan persatuan pelajar jurusan Diploma Teknologi Makanan. Persatuan ini aktif dalam menganjurkan aktiviti yang bermanfaat kepada para pelajar Teknologi Makanan khususnya dan pelajar- pelajar UiTM Negeri Sembilan secara amnya.
No Upcoming Event. Stay Tuned!
The organizer did not reveal their TikTok page.
The organizer did not reveal their Instagram page.
Facebook
LinkedIn
https://www.ticket2u.com.my/o/160467/BAHAGIAN KESELAMATAN DAN KUALITI MAKANAN, JABATAN KESIHATAN NEGERI SEMBILAN & FOOD TECHNOLOGY SOCIETY UiTM CAWANGAN NEGERI SEMBILAN KAMPUS KUALA PILAH